Skip to main content

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος οφείλει να συμβάλει στην ανάκαμψη της τοπικής επιχειρηματικότητας δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις, με τη δημιουργία υποδομών και την προώθηση πολιτικών για την ενίσχυση της καινοτομίας και της τεχνολογίας σε τοπικό επίπεδο.

Στο Δήμο Ναυπλιέων έχει περιοριστεί σημαντικά η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα, που βασίζεται κυρίως στις παραδοσιακές καλλιέργειες, χωρίς να έχει αναπτυχθεί η τυποποίηση και μεταποίησή τους.

Για την αναστροφή του κλίματος αυτού προτείνουμε:

  • Τη σταδιακή βελτίωση των υποδομών (αγροτική οδοποιία, δίκτυα άρδευσης)
  • Τη συνεχή ενημέρωση, σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα,στην κατεύθυνση της προώθησης νέων καλλιεργειών και τονεκσυγχρονισμό των μεθόδων παραγωγής
  • Την προώθηση προβολής των τοπικών προϊόντων και του μεσογειακούπροτύπου διατροφής

1. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Οι Ανάγκες Εύρεσης Κατάλληλων και Ασφαλών Κτιρίων κι Αιθουσών Διδασκαλίας για τους Μαθητές και Φοιτητές του Δήμου μας είναι Ορατές κι Απαιτητέες. Οφείλουμε να Διασφαλίσουμε την Απρόσκοπτη Διαδικασία της Διδασκαλίας. Εξασφαλίζοντας ένα Φιλικό κι Εποικοδομητικό Περιβάλλον Μάθησης και για τους Διδασκομένους και για τους Διδάσκοντες, Παρέχοντας Ασφάλεια, Άνεση και Υλικά Εκπαίδευσης Όπου Χρειάζεται.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ:

Έλεγχος των Σχολικών Κτιρίων και των Προαυλείων χώρωντους ως προς την Ασφάλεια που Παρέχουν σε όλους τους Παραυρισκόμενους και Παραμένοντες σε αυτούς.

Συγκεκριμένα:

θρανία, καθίσματα, πίνακες διαδραστικοί, προτζέκτορες, κλιματιστικά, παγκάκια, κερκίδες, σχεδιασμός σχολικών γηπέδων, σκίαστρα, καλλωπισμός εξωτερικών κι εσωτερικών χώρων, ταρτάν γηπέδων, δενδροφύτευση, άνθη, σχολικοί βοτανικοί κήποι κ.α.

1. Ανάπλαση και Ομοιογένεια του κέντρου

Μελέτη και Τοποθέτηση ειδών σκίασης (π.χ. πέργκολες) με σχεδιαστική ομοιογένεια, φιλική προς το πολιτισμικό αποτύπωμα του Ναυπλίου και της ιστορικότητάς του. Συνεννοούμαστε ώστε η υλοποίηση να προχωρήσει με την σύμφωνη γνωμοδότηση της Αρχαιολογίας.

2. Περιβαλλοντική Διαχείριση

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος της Νέας Εποχής προτάσσεται η ψηφιοποίηση και η ευρυζωνικότητα του Ναυπλίου. Πρόκειται για τη στρατηγική Μελέτη "Restart Ναύπλιο 2.0". Αναφορικά με την εστίαση, προωθείται η τοποθέτηση έξυπνων κάδων (smart) καθώς καιη ανακύκλωση στα καταστήματα.

Ο έξυπνος τρόπος διαχείρισης και αποκομιδής απορριμμάτων διαχωρίζει: χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό και γενικά απορρίματα, προστατεύοντας τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον χώρο της εστίασης και τις εγκαταστάσεις του.

3. Προαγωγή του Ναυπλίου και των καταστημάτων του , σε εκθέσεις τοπικής, εγχώριας και διεθνούς εμβέλειας

Έχοντας ως κύριο άξονα τη συμμετοχικότητα του Δήμου Ναυπλιέων σε προωθητικές ενέργειες που αφορούν την τουριστική προβολή του, έχοντας παράλληλα εκπόνηση Στρατηγική Μελέτη η οποία αφορά τα διαφορετικά είδη τουρισμού τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν 12 μήνες τον χρόνο, έχουμε προβλέψει την συμμετοχή μας σε κάθε είδους αλλά και κλάδου εκθεσιακές προβολές. Στόχος είναι παράλληλα με την προβολή της πόλης να αυξηθούν:

-η επισκεψιμότητα εκτός peak season,
-ο τζίρος των καταστημάτων,
-η βελτιωμένη εικόνα (αισθητικά) της πόλης.

4. Επέκταση ωραρίου μουσικής

Στο πλαίσιο της βελτιωμένης εμπειρίας που δεν αφορά μόνο τους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, προτείνουμε την επέκταση του ωραρίου μουσικής, τηρώντας τα όρια που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

5. Διαχείριση προβλήματος βόθρων

Μέσα από το πρόγραμμα συμμετοχικότητας το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί από τη Νέα Εποχή, ξεκαθαρίζεται ως δεύτερος κυρίαρχος πυλώνας λειτουργίας του Δήμου ο έλεγχος. Ως εκ τούτου, μέσα από σαφείς διαδικασίες θα ελεγχθούν κτίρια, κατοικίες και καταστήματα ώστε να μην καταλήγουν τα λύματα στα όμβρια. Η απομείωση αυτού του προβλήματος θα οδηγήσει σε μέγιστη και γρήγορη βελτίωση στο κομμάτι των μολύνσεων και της εμφάνισης τρωκτικών.

Οι απολυμάνσεις οι οποίες πρέπει θα γίνονται προγραμματισμένα και θαυπάρχει πρότερη ενημέρωση για αυτές, θα υλοποιούνται με τη χρήση νέων βιολογικών φαρμάκων, φιλικών προς τον άνθρωπο.

6 . Ταχύτητα αυτοκινήτων

Αναγκαίο μέτρο προστασίας του Πολίτη είναι η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Η τήρηση των ορίων ταχύτητας εντός πόλης καθίσταται πλέον εφικτή χωρίς τη δαπάνη υπέρογκων ποσών ή την εγκαθίδρυση μέτρων που βλάπτουν τα οχήματα. Υπάρχει ξεκάθαρη πρόβλεψη που αφορά τον έλεγχο, με σύγχρονες μεθόδους σήμανσης, τόσο της ταχύτητας όσο και της οδηγικής συμπεριφοράς.

6. Μεμονωμένες βελτιωτικές ενέργειες που θα ωφελήσουν και την εστίαση

Η νέα εποχή είναι η πρώτη δημοτική παράταξη που προτείνει τηνμεταφορά των επισκεπτών από και προς το parking, με οχήματα νέας τεχνολογίας. Αυτά προκύπτουν από την υλοποίηση του χρηματοδοτικού μας πλάνου και αφορούν οχήματα τα οποία δεν επιμολύνουν το περιβάλλον και δεν παράγουν θόρυβο. Συμπερασματικά, προσφέρουν στον τουρίστα μία βελτιωμένη εμπειρία μετακίνησης.

Πόλη χωρίς παραεμπόριο και επαιτεία:

Τα μέτρα ομοιογένειας σε ό,τι αφορά την εικόνα του μεγαλοπρεπούς και ιστορικού Ναυπλίου, οφείλουν να είναι οριζόντια και να συμπεριλαμβάνουν παράγοντες στους οποίους πολύ συχνά κλείνουμε τα μάτια σαν να μην υπάρχουν. Το παρεμπόριο το οποίο ανθεί σε καθεστώτα αδιαφορίας και ελλειπούς ελέγχου, δεσμευόμαστε ότι θα εξαφανιστεί από την πόλη. Θεσμικά, αυτό αποτελεί επιλογή της εκάστοτε δημοτικής αρχής και για τη Νέα Εποχή είναι προτεραιότητα.

Ο δευτερογενής τομέας στο Δήμο παρουσιάζει σημαντική δραστηριότητα και θα πρέπει να χωροθετείται ΒΙΟ.ΠΑ. Παρόλα αυτά εμφανίζονται προβλήματα κορεσμού των περιοχών αυτών και διάσπαρτες χωροθετήσεις που δυσχεραίνουν την ανταγωνιστικότητα.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει η χωροθέτηση νέου χώρου υποδοχής μεταποιητικών επιχειρήσεων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Επίσης, για την ανακούφιση των Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων που πλήττονται από την οικονομική κρίση και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα όπως η μείωση των δημοτικών τελών.

Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει μικρό αριθμό επιχειρήσεων έντασης γνώσης και η συνεργασία επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων είναι περιορισμένη.

Για τη βελτίωση της κατάστασης αυτής και την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην οποία δίνουμε έμφαση, προτείνουμε την ίδρυση θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων (startup) με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Οι χώροι αυτοί θα παραχωρούνται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.