Skip to main content

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

NAFPLIO RESTART 2.0

Στρατηγικό Πλάνο Έξυπνης Πόλης Δήμου Ναυπλιέων

Νέα Δυναμική για το Ναύπλιο: πως θα μετατρέψουμε το Ναύπλιο σε «έξυπνη» πόλη αξιοποιώντας την τεχνολογία και την εξειδίκευση, χωρίς να δαπανηθούν υπέρογκα ποσά!

Αποτελεί προτεραιότητα του προγράμματός μας η συγκεκριμένη κατάθεση προτάσεων και μελετών για την μεταστροφή του Ναυπλίου σε μια πόλη που χρησιμοποιεί τεχνολογία και δεδομένα για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Οι συνεργασίες μας σε επίπεδο επιστημονικών μελετών, με παραδείγματα άλλων πόλεων εντός κι εκτός Ελλάδος, μας οδήγησαν στην διαμόρφωση του Nafplio 2.0 που στόχο έχει:

  • Βελτίωση της αειφορίας: ένα έξυπνο Ναύπλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, την απόρριψη αποβλήτων και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο βιώσιμη πόλη και να προστατεύσει το περιβάλλον.
  • Βελτίωση της κινητικότητας: ένα έξυπνο Ναύπλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να βελτιώσει την κυκλοφορία και τη μετακίνηση των ανθρώπων. Αυτό περιλαμβάνει έξυπνα συστήματα μεταφοράς, όπως ηλεκτρικά οχήματα, αυτόνομα οχήματα και εφαρμογές για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την κίνηση και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
  • Βελτίωση των υπηρεσιών: ένα έξυπνο Ναύπλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους της. Αυτό να περιλαμβάνει έξυπνες εφαρμογές για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, τη διαχείριση της ενέργειας και άλλες υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
  • Αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης: ένα έξυπνο Ναύπλιο που δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης και προσελκύει επιχειρήσεις και επενδύσεις. Η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων μπορεί να δημιουργήσει ένα καινοτόμο και ανταγωνιστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Συνολικά, η έξυπνη πόλη αποσκοπεί στην αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό η Νέα Εποχή έχει οριστικοποιήσει τις θέσεις της σε επίπεδο ψηφιοποίησης του Δήμου Ναυπλιέων και προχωρά σε συναντήσεις με καταξιωμένους και αναγνωρισμένους επιστήμονες που είναι πρόθυμοι να συνδράμουν γνώσεις και χρόνο στην υλοποίησή τους.

Οι προτεραιότητές μας είναι η βελτίωση της υποδομής, η ανάπτυξη έξυπνων τεχνολογιών για τη διοίκηση και την ενεργειακή απόδοση, καθώς και η προώθηση της βιωσιμότητας και της ποιότητας ζωής. Οι προκλήσεις είναι πολλές, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο μέλλον για το Ναύπλιο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο οικοσύστημα στο Ναύπλιο, που βασίζεται στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών για να αποτελέσει πρότυπο για άλλες πόλεις.

Η Νέα Εποχή είναι έτοιμη να αναλάβει την πρωτοβουλία στην εφαρμογή των νέων αυτών ιδεών και να διευκολύνει το Ναύπλιο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας, προς όφελος κατοίκων, επιχειρηματιών και επισκεπτών. Γιατί ΕΜΕΙΣ μπορούμε και το αποδεικνύουμε ήδη!

Η Λευκή Νύχτα πρέπει και μπορεί να πετύχει!

Λευκή Νύχτα

Η Νέα Εποχή, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μάκαρη στηρίζει με συγκεκριμένες προτάσεις τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου στην διοργάνωση της Λευκής Νύχτας που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2023.

Όπως απαντάμε σε κάθε αίτημα φορέα, συλλόγου, οργανισμού ή δημότη, έτσι δομήσαμε το στρατηγικό πλάνο προώθησης της Λευκής Νύχτας, προς κατάθεση στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 31/07 παρουσιάσαμε το συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο αναρτούμε δημόσια στην επίσημη ιστοσελίδα μας, προκειμένου να τονίσουμε ότι η επιτυχία αντίστοιχων επιχειρηματικών κινήσεων είναι ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για την οικονομική τόνωση της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου, την προσέλκυση τουριστικής κίνησης και την ανάπτυξη υγιούς μικρο-οικονομίας.

Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας γιατί ο σεβασμός ξεκινάει με την συνειδητοποίηση πως όλοι αγωνιζόμαστε.