Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης είναι επιχειρηματίας, υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων με την παράταξη Νέα Εποχή.

Μέχρι σήμερα, καταγράφεται ένα έργο πνοής με την δική του σφραγίδα στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και συνεχίζεται με την ίδια αφοσίωση έως σήμερα. Κάτοικος Ναυπλίου, με την ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή, στην οποία διατηρεί την μόνιμη κατοικία του και μεγαλώνει τα πέντε παιδιά του, έχει βάλει ως σκοπό ζωής η ποιότητα ζωής των κατοίκων να βελτιώνεται διαρκώς, μέσα από δράσεις ατομικής πρωτοβουλίας του αλλά και Εταιρικής Υπευθυνότητας, είτε μέσα από την Διοικητική θέση που κατείχε μέχρι προσφάτως (πριν αποφασίσει να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές) σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, είτε παράλληλα με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες (κατασκευή πολυτελών κατοικιών στο Ναύπλιο κ.α.).

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης το 2017 ξεκίνησε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με σκοπό να ανακαινίσει και να εξοπλίσει σχολεία όλων των βαθμίδων της Αργολίδας. Η εγκατάλειψη των σχολικών κτιρίων και η απουσία λοιπών υποδομών, η παντελής απαξίωση των σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων λόγω έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού, αποτέλεσε προτεραιότητά του. Με αυτή την δράση 20 και πλέον σχολεία της χώρας απέκτησαν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, ανανεωμένους και ασφαλείς προαύλειους χώρους, ηχητικές και μικροφωνικές υποδομές, σύγχρονα φωτοτυπικά μηχανήματα, διαδραστικούς βιντεοπροβολείς, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κλιματισμό και εκπαιδευτικό υλικό. Η ενέργεια αυτή απέκτησε «πρωτόγνωρη δυναμική» σύμφωνα με τα δημοσιεύματα 2017 – 2019, διάστημα στο οποίο ο κ. Μάκαρης, σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και την Σχολική Επιτροπή του Δήμου, ολοκλήρωσε έργα ζωής στο Δημοτικό Σχολείο Τολού, στο Γυμνάσιο Δρεπάνου, 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αδριανού, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, Γυμνάσιο Αγίας Τριάδας, 1ο και 2ο Λύκειο Ναυπλίου, Λύκειο Αγίας Τριάδας, ΕΠΑΛ Αργολίδας και Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ναυπλίου. Οι υποδομές που δημιουργήθηκαν αφορούσαν χρόνια αιτήματα των γονέων και των διευθυντών. Κατασκευάστηκαν γήπεδα μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ, ανανεώθηκαν προαύλεια, βάφτηκαν και επισκευάστηκαν εξωτερικά ή εσωτερικά σχολικές μονάδες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου Ναυπλίου κ. Χαραμής σε οδοιπορικό που αφορά το χρονικό των δωρεών του κ. Μάκαρη στα σχολεία της περιοχής «(…)ήρθε, είδε και αμέσως ανταποκρίθηκε στην δημιουργία αίθουσας υπολογιστών! Έπειτα, ζητήσαμε και επιπλέον πράγματα που αφορούσαν επισκευές αλλά και εισιτήρια για άπορους μαθητές, και εκεί ανταποκρίθηκε αμέσως. Ήταν πρωτοφανές!». Τα εγκαίνια των σχολικών μονάδων που έγιναν για να παραδοθούν οι νέοι χώροι στα παιδιά, τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι που λόγω ιστορίας ή θέσης αποδεικνύουν τις πολλές παράλληλες δράσεις του κ. Μάκαρη για την ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και όχι μόνο.
Η στενή επαφή κι επικοινωνία του με τον Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δεν αφήνει περιθώρια σκέψης ως προς το γιατί ο κ. Μάκαρης δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την εκπαίδευση των παιδιών.
Άλλωστε, με την ίδια συνέπεια στήριξε και το Παιδαγωγικό Θεραπευτικό Κέντρο Πατρών για παιδιά με νοητική υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», αλλά και κάθε μεμονωμένη περίπτωση παιδιών ή οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή οικονομικές δυσκολίες, περιπτώσεις για τις οποίες δεν δέχεται να μιλήσει όμως.
Η ενασχόληση του Κωνσταντίνου Μάκαρη με την Αργολίδα προχώρησε και πέρα από τις σχολικές μονάδες.
Το ζήτημα της ασφάλειας στον δρόμο, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό τροχαίων λόγω μέθης που κόβουν απότομα το νήμα της ζωής, είτε είσαι νέος είτε όχι, ήταν ένα άλλο προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο. Εξοπλίζοντας την Τροχαία Ναυπλίου, την Τροχαία Άργους – Μυκηνών αλλά και το Λιμενικό Σώμα Ναυπλίου με υπερσύγχρονα αλκοολόμετρα, αγορασμένα απευθείας από το εξωτερικό, έβαλε το δικό του λιθαράκι στην μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην άσφαλτο.

Όμως, τα μάτια και τα αυτιά του επιχειρηματία για την αγαπημένη του Αργολίδα είναι πάντα ανοικτά, καθώς φαίνεται και κάπως έτσι πληροφορήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΟΠΚΕ Αργολίδας και η Τροχαία Άργους – Μυκηνών. Η υπηρεσία που αποτελείται από μάχιμους αστυνομικούς και αφορά την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος στην περιοχή, δεν είχε τα απαραίτητα οχήματα για να επιχειρεί. Αστυνομικοί πρώτης γραμμής, που με αυταπάρνηση υπηρετούν χρόνια στην Τροχαία Άργους, χρειαζόντουσαν περιπολικά προκειμένου να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. Ξεκινώντας με μία σύμπραξη μεταξύ Κ. Μάκαρη – Δ. Καμπόσου αγοράστηκε το πρώτο περιπολικό που δωρίστηκε στην Τροχαία. Ακολούθησε η δωρεά δυο οχημάτων με αποδέκτες επίσης την Τροχαία Άργους και την ΟΠΚΕ Αργολίδας.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Ναυπλίου μπαίνει στο προσκήνιο και ο Κωνσταντίνος Μάκαρης ασχολείται ενεργά με την βελτίωσή της, χωρίς να κατέχει -τότε- καμία αυτοδιοικητική θέση. Κάθε του ενέργεια πηγάζει από την εσωτερική ανάγκη να βοηθήσει, να προσφέρει στον εκσυγχρονισμό του τόπου που αγαπά και ζει, ο ίδιος και η οικογένειά του. Παρατηρούμε ότι διευκόλυνε τον ΕΦΚΑ Ναυπλίου με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνη και πολυμηχάνημα, εξόπλισε επίσης με ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλα τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Άργους-Μυκηνών, δώρισε στο Γηροκομείο Ναυπλίου (Ίδρυμα Μ. Ράδου) τηλεοράσεις για κάθε δωμάτιο που φιλοξενεί ηλικιωμένο αλλά και επαγγελματικό πλυντήριο και στεγνωτήριο, ενίσχυσε πολιτιστικούς συλλόγους (π.χ. Κάντια, Βιβάρι), δώρισε Η/Υ στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε αναγκαίες υποδομές στους χώρους τους. Από το 2017 είναι αρωγός στο συσσίτιο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, στην εξόφληση πάγιων και διαρκών αναγκών τους (π.χ. ρεύμα) ενώ έχει απευθείας επαφή με τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο προκειμένου να ενισχύει όπου μπορεί και να ενημερώνεται για τις δράσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο μεταξύ όμως, η πανδημία του κορωνοϊού, έφερε στο προσκήνιο νέες ανάγκες που αφορούσαν τόσο τα νοσοκομεία της περιοχής, όσο και τις υπηρεσίες. Σε συνεργασία με τον κ. Οψιμούλη πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου 2020 η δωρεά υγειονομικού υλικού (μασκών FFP2 & FFP3, αντισηπτικού, γαντιών) στο ΕΚΑΒ Αργολίδας. Αίτημα απηύθυνε στον κ. Μάκαρη και η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Αργολίδας για το ίδιο υλικό, κι εκεί ανταποκρίθηκε απευθείας. Όπως δήλωσε στα μέσα της περιοχής «η υγεία και η προστασία των συνανθρώπων μας στη δίνη μιας υγειονομικής κρίσης, πρέπει να μας βρίσκει πιο αλληλέγγυους από ποτέ». Δωρίζει τέντα ειδικής κατασκευής για να προστατεύονται από το κρύο όσοι ασθενείς είναι στην αναμονή στο νοσοκομείο Ναυπλίου και λόγω Covid-19 δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στο κτίριο.

Και με το βλέμμα στραμμένο ξανά στα παιδιά, δωρίζει σε φοιτητές της περιοχής που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο πατρικό τους για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μην διακόψουν τις σπουδές τους λόγω της τηλε-εκπαίδευσης. Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή Παιδιατρικής κλινικής αλλά και Ογκολογικής, με ίδιους πόρους, για το Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Κτίζει την παιδιατρική πτέρυγα στο νοσοκομείο Άργους, δίνοντας στην ξεχασμένη ελπίδα, υπόσταση. Την εξοπλίζει γιατί «έχει στο νου σου το παιδί, γιατί όταν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!»

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης δεν μιλά πολύ αλλά πράττει. Συμμετέχει και προτείνει λύσεις για την βελτίωση, την ανάπτυξη και την προώθηση της περιοχής, τόσο τουριστικά όσο και επιχειρηματικά. Και για αυτόν τον λόγο, έπειτα από πολλές συζητήσεις, αποφάσισε να δημιουργήσει την Νέα Εποχή. Για να αγκαλιάσουν το όραμά του για ένα Ναύπλιο απαλλαγμένο από παθογένειες και οι κάτοικοί του. Για να πράξει όσα δεν έχουν υλοποιηθεί -και είναι πολλά-. Γιατί ένας επιχειρηματίας, έχοντας περάσει από θέσεις στρατηγικής ευθύνης έχει γνώση, ιδέες και μεράκι να προσφέρει. Αλλά ικανοποιείται μόνο εκ του αποτελέσματος. Καμία θέση δεν του προσδίδει αξία, ούτε του Δημάρχου φυσικά. Άλλωστε, ο Κωνσταντίνος Μάκαρης έχοντας διατέλεσει Γενικός Διευθυντής, Διευθύνων Σύμβουλος, έχοντας αναγνωριστεί στο επιχειρηματικό στερέωμα και εδραιωθεί στην ελληνική αγορά, δεν περιμένει να λάβει αξία από ΚΑΜΙΑ θέση ευθύνης. Να σηκώσει τα μανίκια και να υλοποιήσει όσα γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί, αυτό ήρθε η Νέα Εποχή να προτείνει.

Αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Μάκαρης.